¡Por la república de los trabajadores y la juventud! Basta ya de represión franquista: Llibertat presos polítics

Galería de fotos y vídeos de las protestas

Al grito de Els carrers seran sempre nostres! han amanecido hoy las puertas de los institutos. Con las clases paradas, concentraciones, piquetes y asambleas frente a los centros de estudio miles de estudiantes han inaugurado esta jornada de huelga en toda Catalunya. Es el pistoletazo de salida a la huelga de 72 horas convocada por el Sindicat d´Estudiants contra la sentencia franquista del supremo.

Esta es también la respuesta a la brutal represión de la policía nacional y los mossos a la multitudinaria concentración de ayer frente a la delegación del gobierno en Barcelona. La indignación ante la actitud del Govern ha estado muy presente en estas protestas que pedían la dimisión del conseller de Interior Miquel Buch y gritaban Els Mossos també són forces d’ocupació!

Con esteladas, banderas por la libertad de los presos y carteles y pancartas caseras, hemos marchado por las calles aledañas a nuestros centros de estudio y llamado a la solidaridad de todos los que se acercaban. Aplausos, claxons y gracies eran la respuesta de trabajadores y viandantes que se encontraban con nuestras concentraciones y manifestaciones. Así hemos marchado por calles y plazas del céntrico Eixample en Barcelona, de Sabadell, Palafrugell, Salt, del barrio de Vall d´Hebron, Bellpuig y Balaguer (Lleida), Cerdanyola, Badalona, Alcanar… entre muchísimos otros. Estas escenas se han reproducido por ciudades, pueblos y barrios de toda Catalunya.

L´estat reprimeix els nostres drets democràtics i el nostre centre també ho està fent rezaban algunos carteles caseros para denunciar la actitud de muchas direcciones de los centros de estudio que han tratado de evitar la huelga. ¡Pero no han podido! Las concentraciones a la puerta de los institutos gritaban La vaga es un dret, i l´exercirem! Mientras, repartíamos hojas informativas y convencíamos a nuestros compañeros y compañeras de no entrar a clase. Amb aquestes injustícies no podem ter classe! decían otras pancartas.

El ambiente de fuerza y determinación que se respiraba en todas ellas ha sido equivalente al de las enormes movilizaciones que protagonizamos el lunes al conocer la sentencia, y en el resto protestas que ha habido desde entonces. Todo está preparado para mañana, cuando desbordaremos las calles en las manifestaciones estudiantiles que hemos convocado a las 12 de la mañana. Mañana la juventud llenará de nuevo las calles y pasado paralizaremos toda Catalunya.

La vaga estudiantil de 72h ja és massiva. Tot el jovent a les mobilitzacions!

Ja n'hi ha prou de repressió franquista: per la república del poble!

Sota el crit de Els carrers seran sempre nostres! s’han llevat avui les portes dels instituts. Amb les classes aturades, concentracions, piquets i assemblees davant dels centres d'estudi milers d'estudiants han inaugurat aquesta jornada de vaga a tota Catalunya. És el tret de sortida a la vaga de 72 hores convocada pel Sindicat d'Estudiants contra la sentència franquista del Suprem.

Aquesta és també la resposta a la brutal repressió de la policia nacional i els Mossos a la multitudinària concentració d'ahir davant de la Delegació del Govern a Barcelona. La indignació davant l'actitud del Govern ha estat molt present en aquestes protestes que demanaven la dimissió del conseller d'Interior Miquel Buch i cridaven Els mossos també són forces d'ocupació!

Amb estelades, banderes per la llibertat dels presos i cartells i pancartes fetes a mà, ens hem manifestat pels carrers propers als nostres centres d'estudi i hem cridat a la solidaritat de tots els que s’apropaven. Aplaudiments, clàxons i ‘gràcies’ eren la resposta de treballadors i ciutadans que es trobaven amb les nostres concentracions i protestes. Hem marxat pels carrers i places del cèntric barri de l’Eixample o el de Vall d’Hebron a Barcelona, Sabadell, Palafrugell i Salt (Girona), Bellpuig i Balaguer (Lleida), Cerdanyola, Badalona, ​​Alcanar i Gandesa (Tarragona)... entre moltíssims altres. Aquestes escenes s'han reproduït per ciutats, pobles i barris de tot Catalunya.

 ‘L'Estat reprimeix els nostres drets democràtics i el nostre centre també ho està fent’ resaven alguns cartells per denunciar l'actitud de moltes direccions dels centres d'estudi que han tractat d'evitar la vaga. Però no han pogut! A les concentracions a la porta dels instituts cridàvem La vaga és un dret i l'exercirem! Mentrestant, hem repartit fulls informatius convencent als nostres companys i companyes de no entrar a classe. ‘Amb aquestes injustícies no podem fer classe’ es podia llegir a altres pancartes.

L'ambient de força i determinació que es respirava durant totes les accions d’aquest matí ha estat equivalent al de les enormes mobilitzacions que vam protagonitzar dilluns en el moment en què vam conèixer la sentència, i a les altres protestes que hi ha hagut des d’aleshores. Ja està tot està preparat per dijous, dia en què desbordarem els carrers a les manifestacions estudiantils que hem convocat a les 12h. Demà, el jovent omplirà de nou els carrers i divendres paralitzarem tota Catalunya en confluència amb els treballadors i treballadors.


banner libres y combativas

banner

banner

banner libres y combativas

banner revolutionary left

banner sindicato de estudiantes

banner revolucion rusa